JC Houtenvloeren


Ga naar inhoud

Tapis

Parket

Tapis parket

Tapis parket is een typisch Nederlandse constructie. Tapis wil zeggen dat alle stroken even breed zijn en dat de vloer ongeveer 6 tot 10 mm dik is. Er kan gekozen worden voor breedtes van 7 tot 18 cm. De stroken hebben geen mes-en-groef systeem en geen vellingkant.
De stroken worden strak tegen elkaar op een multiplex, spaanplaat of mozaïek tussenvloer verlijmd en gespijkerd, waarna de vloer geschuurd kan worden.
Na het schuren worden alle spijkergaatjes met de hand gestopt, waardoor deze zo goed als onzichtbaar worden. Ten slotte wordt de vloer afgewerkt met was, olie of lak.
Tapis is zeer geschikt om in patroon te leggen. Het visgraat patroon en blokpatroon zijn de bekendste voorbeelden. Maar het is ook mogelijk om speciale panelen te ontwerpen.
De belangrijkste keuze bij de aankoop van een parketvloer is de keuze van de kleur en de houtsoort. Zeker bij tapis parket kan men kiezen uit ongeveer 30 houtsoorten. De lichte houtsoorten zijn o.a. beuken, essen, licht eiken, guatambu en maple. Indien u echter op zoek bent naar een donkere houtsoort, dan kunt u kiezen uit bijvoorbeeld afzelia, jatoba, kambala, merbau of wengé.


Dr. Baumannplein 9 1165 MC Halfweg 020 822 05 93 | info@jchoutenvloeren.nl

Terug naar inhoud | Terug naar hoofdmenu